Puttra i högerfilen

Borta bra men hemma bäst heter ju uttrycket som stämmer väl in på mig. Jag börjar ofta längta hem när jag är borta. Den här gången blev det bara två nätter hemifrån så hemlängtan hann aldrig komma men ändock är det en härlig känsla som infinner sig när man kommer hem igen.

Det blev en spontantur till Virserum i Småland där jag växte upp. Vi fick ett infall, packade snabbt och hoppade in i bilen. Därefter var det tre timmars konstant pladdrande hos Wilma och Hugo under bilresan. De hann också umgås med sina kusiner några timmar. Det oplanerade vill gärna bli lyckat.

Hur mycket jag än med skräckblandad förtjusning gillar både Valkyria och Helix på Liseberg slår det mig på hemvägen från Virserum hur skönt det är att bara acceptera bilkörningen i ett balanserat tempo. Istället för att vara på väg till ett mål, ta sig förbi hinder och irritera sig på allt och alla finns ett alternativ. Bilresan är inte en meningslös sträcka på en resa utan en massa nu som infinner sig i varje ögonblick i livets dans. Alltför ofta ser vi inte paradiset vi redan är framme i utan vi rusar vidare i en jakt på… ja vad egentligen? När en omkörning är genomförd dyker nästa hinder upp. Det tar aldrig slut. Springandet i ekorrhjulet är oändligt. Bakom en dörr uppenbarar sig nästa.

Bättre då att puttra i högerfilen. Det är så befriande. Gör släppet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.