Levande danskar

Gode vännen jobbade i flera år på ett danskt företag. När det blev lönesamtal kunde det gå hett till med hårda och fula ord. Emellertid, när samtalet var över, kunde chefen fråga om de inte skulle gå ut och käka lunch ihop… Svensken har ofta svårt att skilja på sak och person. Tycker någon ”fel” i någon fråga blir lätt personen föremål för ett nedlåtande synsätt.

Idag kom beskedet att Danmark lyfter alla covidrestriktioner. Samhället öppnar upp och covid-19 kommer inte längre att klassas som en samhällsfarlig sjukdom. Något covidpass kommer inte att krävas för att leva livet.

Jag applåderar beslutet. Danskarna har en annan kultur med en mer levande mentalitet. Det borde stå tämligen klart vid det här laget att vi inte kan isolera oss från ett virus som finns bland oss. Vi får acceptera det som en del av livet. Det fungerar på samma sätt med ogräs i gräsmattan. Man kan på ett krystat och konstgjort sätt hålla undan det helt och hållet under en kortare tid men förr eller senare ”vinner” naturen. Den naturliga balansen kommer att infinna sig, det är bara en tidsfråga.

Att fylla livet med år eller fylla åren med liv. Det är det som är frågan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.