I djupet av oss själva levs frågorna

Vem är jag? Egentligen. Vad är sanning? Vad är illusion? Vad är tolkningar som hjärnan gör i ett försök att förstå världen?

Har du sett filmen Matrix? Huvudkaraktären får följande val mellan ett blått och ett rött piller:

“You take the blue pill… the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill… you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.”

I mina ögon är Matrix inte en spelfilm utan en dokumentär… även om man såklart behöver stanna på en holistisk nivå, illusion vs. medvetenhet, och inte gå ner på detaljer.

Få saker kan vara mer skrämmande än att ta reda på vem man är. I djupet av oss själva finns svaren. Samtidigt är jag motsägelsefull här eftersom jag tror mer på att leva frågorna än att söka svaren. Så jag omformulerar mig: I djupet av oss själva levs frågorna. Även om vi lär känna oss själva i speglingen i andra behövs det tystnad för att bottna frågorna.

Tvivel och rädslor sköljer över oss. Särskilt när vi ger oss ner i djupet där vi inte bottnar. Men tvivel och rädslor är inte den du är. De uppträder som motstånd när vi tar av oss masken. Där bakom finns vårt innersta väsen. Den potential du har inom dig är större än du kan föreställa dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.