Livets förgänglighet

Dagen tar slut och övergår i natt. Den ljuvliga gryningen förbyts mot dag. Hösten blir sakta mörkare och kallare för att sedan övergå i vinter. Bokhäcken blir grön på våren, orange på hösten och sedan grön på våren igen.

Födelse och död går hand i hand. Det ena kan inte finnas utan det andra. Allting är flyktigt. Inget består. Vi jublar över födelse men har oerhört svårt för döden. Detta gör att vi med näbbar och klor försöker hålla kvar saker och ting i ett onaturligt tillstånd. Ovissheten skrämmer oss men vissheten kväver oss. Möjligtvis kan vi lura oss själva ett tag och fly eller bedöva oss med olika medel, men det går inte att undkomma livets flyktiga karaktär.

Låt livet ha sin gång. Att livet är förgängligt är naturligt. Allt motstånd innebär bara lidelse. När vi inte kämpar emot är vi i harmoni. Förgängligheten är alltings väsen. Att förneka den ständiga förändringen innebär att vi tappar kontakten med det heliga livet.

Hylla förgängligheten och var tacksam! Det är en gåva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.