Gör vi rätt saker?

Gode vännen jobbar på ett företag som har dragit ner på antal anställda. Men nu slår pendeln tillbaka i vanlig ordning. Det visar sig behövas mer så kallade resurser som det heter i den delen av världen. Sättet (rutinerna) som företaget jobbar enligt kräver mer folk än vad företagsledningen antog. Gode vännen frågade: Men gör vi rätt saker?

Systemkrafterna/byråkratin/administrationen ökar i världen. Vi skapar sysselsättning åt oss själva. Meningslös sysselsättning. Värdeskapandet är noll och ingenting. Snarare negativt. Det blir destruktivt. Folk suckar, blir frustrerade och senare bittra. Men hjulen i kapitalismen, med sin sysselsättningsgrad, hålls uppe.

Jag är övertygad om att vi kan gå över till 6 timmars arbetsdag och ändå sköta allt det väsentliga. Det är inga konstigheter att vi som samhälle i genomsnitt kan kapa bort 25 % arbetstid som bara består i uppgifter som innebär intern friktionsvärme.

Nu till livet i stort. Vi tenderar att beklaga oss över att tiden inte räcker till. Men gör vi rätt saker? Gör vi det hjärtliga? Det vi känner för? Livet innehåller såklart städning etc. men utöver dessa nödvändiga inslag; Är det inte så att vi också är inlåsta inom vissa förväntningar, normer och plikter som innerst inne inte är på riktigt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.