Hemmakär

Idag börjar semestern för min del. Efter jobbet blev det padel och sedan en öl i hallen. Hallägaren kom förbi och det blev ett långt samtal om allt från lärarjobb till solceller. Sedan cykeln hem och matlagning i form av paradrätten raggmunk samt ett par glas vin. Sista veckorna har frågan kommit om vad man ska göra på semestern. Mitt svar har varit – jag är hemmakär…

Det kommer att bli en smålandstour till nära och kära. Men i övrigt trivs jag så fantastiskt bra på hemmaplan. Jag är hemmakär helt enkelt. Tänk att bara få vara med öppen dörr till trädäcket, kaffe, småpysslande i trädgården och bokläsande. Bara vara. Smaka på den.

Jag kom till Varberg 2004 efter att ha flyttat runt en del. Direkt, första dagen, känner jag: Här är jag hemma! Vissa hävdar att det är en svår stad att komma in i. Jag förstår vad de menar. För min del stavas nyckeln, såsom ett antal gånger tidigare i livet, föreningslivet.

Vi fokuserar mycket på den yttre resan. Men vad hände med den inre? Semestern är ett bra startskott för att fokusera på den inre resan eftersom det finns större möjligheter till pauser från distraktioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.