Kompassriktning utan mål

Vasaloppet startar i Sälen och målgång sker i Mora. På vägen finns en rad kontrollstationer där man får ett spurtpris om man är först förbi. På samma sätt är det lätt att livet betraktas som en resa från födsel till kroppslig död. På vägen finns kontrollstationer i form av skola, universitet, jobb, giftermål, barn, villa, fin bil, utlandsresor, pensionering, barnbarn etc.

Men det är ett av de stora missförstånden att livet skulle vara en resa från start till mål. Det finns ingen början. Inte heller finns något slut. Det enda som existerar är dansen. I varje ögonblick. Och på dansgolvet finns ingen start- eller mållinje.

Vidare är ett av de stora bedrägerierna att tro att saker och ting ska bli på ett visst sätt om jag bara når en viss kontrollstation. Bara för att du får det där jobbet, når pensionering eller får till det med den där tjejen kommer inte himmelriket att öppna sig. Himmelriket finns ingenstans i det yttre. Du befinner dig redan i paradiset. Allt finns inom dig. Du är redan framme.

På insidan behöver vi en riktning, en inre kompass. Den inre vandringen har en riktning. Kompassen hjälper oss när rädslor och distraktioner grumlar vårt sinne. Svaret finns alltid i tystnaden. Det finns bara en sann väg.

1 reaktion på “Kompassriktning utan mål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.