Gud, religion och kamelen

Tror du på Gud? Kanske en laddad fråga. Kanske en fråga som inte ens tas på allvar. Gud är ju någon/något hittepå som man åberopar i kyrkan. För mig är en intressantare fråga; Vad innebär Gud för dig? En man med vitt skägg som sitter uppe bland molnen?

En dag knackade det på dörren. Jag öppnade och inledde ett samtal med en person från en religiös organisation. Ett av mina intressen är skapelsen (eller finns det ingen skapelse?…) så vi pratade en stund om det. Sedan kom jag med påståendet: Utan människan finns inte Gud. Personen ifråga höll förstås inte med. Tyvärr betraktas ofta Gud som ett objekt utanför oss.

Min tro på Gud innebär inte att jag skulle låta ett icke simkunnigt barn leka på en brygga utan uppsikt. Det finns ett uttryck som jag gillar skarpt:

Tro på Gud men bind fast din kamel.

För mig har Gud ingenting med religion att göra. Min religion ser ut så här:

Med ett gott hjärta och rent samvete ge det bästa av mig själv till världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.