Ämne eller innehåll

Så har då första dagen av nya året passerat. Av årets samtliga dagar är Nyårsdagen den dag då flest svenskar väljer att avsluta sitt liv. Varför, kan man fundera på. Gav du något nyårsslöfte? Om man normalt sett inte stannar upp och reflekterar kan nyårslöftet vara ett sådant tillfälle.

När vi funderar på det där nyårsslöftet kanske vi lämnar ytan och simmar ner på djupet inom oss själva där vi normalt sett inte vistas. På så vis kan innehållet börja skönjas. Annars blir det lätt att vi bara plaskar runt på ytan och zappar/swipar mellan olika ämnen.

På utsidan finns popularitet, pengar, karriär, titel, hus, sexuella erövringar, bil etc. Men utsidan är ändlig. Den är kortvarig och storleksmässigt är den inte ens ett sandkorn i universum. Insidan däremot är oändlig, både i tid och rum.

Ämne eller innehåll. Yta eller djup. Ändlighet eller oändlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.