Anden och evigheten

När blev jag till? Lurig fråga… När jag kom ut ur skötet? När ägg och spermie möttes? När ägg och spermie började produceras? När mamma och pappa uppfostrades på ett visst sätt av mormor/morfar och farmor/farfar? Det tar aldrig slut om man börjar tänka i de banorna.

Ett sätt att betrakta en människa är genom:

  • Stoft
  • Själ
  • Ande

Stoft skulle kunna sägas vara kroppen. Ett annat ord för själen är psyket och här ingår känslor, vilja, fantasi, minne och tankar. När det gäller ande hör man ibland uttryck av typen: ”Kalles anda lever kvar.”

Alla våra handlingar sätter avtryck i evigheten. Det är på samma sätt som när man trycker ner fingret i vatten och det skapas ringar/vågor. Anden är odödlig och oändlig.

Den som handlar rätt handlar med evigheten för ögonen. Ett kraftfullt ”Nej!” till någon i någon situation, t.ex. till barnen, kan bli jobbigt i det korta perspektivet. Men det är rätt och det kommer att visa sig, för den som kräver bevis, längre fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.