Livet är konflikter

Ibland kan man läsa berättelser om folk som sadlat om helt och hållet för att leva munkliv. De inslag jag gillar är tystnaden och den inre resan som möjliggörs. Men trots allt är munklivet för mig en flykt.

Ett familjeliv där det alltid är städat och lågmält kring matbordet är för mig dysfunktionellt. I ett levande klimat bränner det till ibland. Även om konflikter kan vara obehagliga i stunden ska vi inte vara rädda för dem. Det är när konflikter undviks och sväljs som vi ska bli oroliga.

Svenskens konflikträdsla är vida känd. Det finns en slags passiv aggressivitet där vi gärna skriver anonyma trollinlägg på nätet eller tutar på bilen framför. När franska bönderna inte är nöjda med politikerna kör de helt sonika in och tömmer koskit framför parlamentsbyggnaden. Nånting säger mig att man då sover så mycket bättre om natten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.