Sanningsbutiken

Jag går in i sanningsbutiken och frågar: Vad är priset för sanning? Den visa kvinnan bakom disken svarar att det kostar mig ”tryggheten” hela livet.

Vi kommer aldrig säga sanningen, sanningen på riktigt, till vår chef om vi inte samtidigt är beredda att riskera att förlora jobbet. På temat finns ju ett uttryck att enbart barn och fulla talar sanning. Ett annat lyder såhär:

Tänker du så ljuger du.

Egentligen är det ju väldigt enkelt. Eller hur? Det finns bara en sann väg. Men när vi låter rädslor komma i spel finns det tusen vägar. Den sanna vägen döljs av alla tankar kopplat till dessa tusen vägar. Tills vi lyssnar inåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.