Livet är enkelt

Har vi inte en fantastisk förmåga att krånga till det? Livet är i själva verket enkelt. Jag syftar inte på orättvisorna och klyftorna i världen, inte heller upplevelsen i konfliktens ögonblick. Det jag menar är; dels känner vi vad som är rätt och fel, egentligen, och dels finns ingen anledning att oroa sig för framtiden eller älta det förgångna.

Men att handla i enlighet med vad som är rätt och fel har visat sig vara ganska svårt. George Orwell skrev en gång att vid varje givet ögonblick finns en slags genomsyrande ortodoxi, en allmän tyst överenskommelse, att inte diskutera viktiga och obekväma fakta. Detta kan gälla något i det yttre, såsom NATO, men också något i vårt inre där vi blundar för, eller distraherar oss ifrån, det som är jobbigt.

Kom också ihåg att ingen tvingar oss att stressa omkring och delta i materialismen och konsumtionshetsen. Den där normen är en illusion som vi väljer att uppslukas av eller inte.

Livet är enkelt. Egentligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.