Det vill gärna bli bra

Det vill gärna bli bra. Ett favorituttryck hos mig. Jag är en obotlig romantiker (vilket är ett begrepp som spänner bra mycket bredare än enbart parrelationen). Tro får saker och ting att hända. I den riktning världen rör sig, där den blir mer och mer sekulariserad och cynisk, har vi oerhört svårt för detta. Saker och ting måste hända först, så att vi får bevis, och därefter tror vi. Kanske. Eventuellt.

Det handlar om ett förhållningssätt till världen, till varje ögonblick och möte i livet. En orientering av själen. Om man vill något kommer allt och alla i universum att samverka för att det ska hända. Men det måste såklart finnas en genuin övertygelse i botten. Och mod. Om det inte finns mod finns heller inte öppenheten att släppa taget och släppa in (läs kärlek).

I detta ligger att kakan kan inte både behållas och ätas. Den gamla ruttna grenen måste lämnas för den nya utan att man vet vad man ger sig in på. Kontrollen (läs rädsla) måste släppas. Man kan ana hur den nya grenen är, men det finns en ovisshet och att ta steget kan vara det läskigaste som finns.

Slumpen är ingen tillfällighet när viljan finns där. Synkronisering. Det vill gärna bli bra.

2 reaktioner på “Det vill gärna bli bra

  1. Hej
    Har du läst boken Slumpen är ingen tillfällighet? Den är inne lite på samma spår. Dock börjar jag bli mer pessimistisk på det övergripande planet, dvs var är planeten och människan på väg.
    Mvh
    Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.