Närmre 50 än 40

Idag är jag närmre 50 än 40, med andra ord fyller jag 45. Amelia överraskar mig (jag älskar överraskningar!) och ger mig order om att infinna mig kl 18 på Gästis Kafe & Matsalar för en drink. Därefter ska det tydligen bära av till en hemlig restaurang. Det visar sig att jag inte känner till min egen stad riktigt; Blankas Bar & Bistro har jag missat helt.

Nu lyssnar jag på Din tid kommer med Håkan Hellström, har tänt ljus, och tänker tillbaka på min inre resa. Under senaste sammankomsten med min livsmentor Bengt fick alla deltagare i uppgift att reflektera över hur den personliga mognaden utvecklat sig. Jag gick bananas och fick ihop följande lista i huller-om-buller-ordning:

  1. Att släppa på egot (mindre benägen att bli kränkt).
  2. Att inte behöva visa att jag har rätt.
  3. Einstein: Try not to become a man of success, but rather a man of value.
  4. Att hänga i och hålla ut – resultatet visar sig inte nu utan skörden kommer senare.
  5. Att plocka bort, inte lägga till.
  6. Acceptera att man ibland blir låg, ej springa bort.
  7. Våga utforska sin egen natur och bli den man innerst inne är.
  8. Ökad tolerans (världen blir mindre svartvit).
  9. Att släppa fram barnasinnet.

Vi sätter oss själva i ett fängelse, så ofta, när den stora friheten är att välja vårt förhållningssätt. Gör det stora släppet! Gå din väg, den du egentligen vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.