En sorgens dag

Ta fram en karta och betrakta det korta avståndet mellan Sverige och Moskva. Betänk nu att USA – ehhh jag menar NATO såklart – kommer att placera vapen och personal, inklusive bombplan, och genomföra övningar med utgångspunkt från militärbaser i Sverige. Ta nu fram en karta över Nordamerika och placera ryska vapen lika nära Washington och New York, på andra sidan gränsen mot Kanada. Vad skulle hända då?

  1. Sverige är nu närmre krig än någonsin på två hundra år (de som häver ur sig att Ryssland/Putin har för avsikt att erövra Sverige är antingen obildade eller vill avsiktligen vilseleda).
  2. Svenska försvarsbudgeten är i år 119 miljarder kronor. Och den kommer öka kommande år. Samtidigt ska skolor spara pengar. Som att tvinga någon sjuk i anorexi att banta. Det våra barn och ungdomar behöver är fler vuxna i sin närhet.
  3. På riktigt ska vi alltså putta in en massa negativ energi i världen och skapa separation, hot och rädsla. Vi hade hade kunnat gå i bräschen och rusta ned.

Det firas över Sveriges inträde i NATO idag. Jag blir ledsen och rädd över hur obildade och fega vi är. Betänk också hur obalanserad debatten var före beslutet att söka medlemsskap (fick det ens lov att föras ett uns av debatt?). Borde vi inte haft en folkomröstning? Det är en sorgens dag, en svart dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.