Plocka bort det dåliga

Det blir i mina ögon tokigt att tro att vi ska utrota ondskan i världen. Ondskan har en roll att spela. Utan ondska kan inte godhet existera. Allt i livet sker på två sidors villkor. Utan mörker finns inget ljus. Och så vidare.

Livet har sina tuffa stunder. Ibland känner vi en djupt frustrerande maktlöshet och upplever att vi åker runt i torktumlaren. Även om den vägen kan vara lång och tålamodskrävande är det ändå den vägen som är vägen.

Men om vi har en sten i skon som skadar oss behöver vi stanna upp, ta av oss skon och göra oss av med stenen. Eller ta av oss skor som inte är i harmoni med fötterna. Då handlar det inte om något jobbigt och tålamodskrävande utan något som helt enkelt är dåligt för oss. Plockar vi inte bort det dåliga kommer destruktivitet att följa som ett brev på posten.

Livet är alla årstider och alla väder, men livet ska trots ihållande regn vara konstruktivt, inte destruktivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.